PUSZYSTE KOTLECIKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

SZYBKIE I SMACZNE, NAPRAWDĘ t WARTO POLECAM:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka ( ew. jeden podwójny)
    3 jajka
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki mąki
    olej

Puszyste kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie kotlecików 1. Filety kroimy w kostkę posypujemy vegetą i odstawiamy na chwilę pod przykryciem. Białka ubijamy na pianę, dodajemy żółtka, 3 łyżki majonezu i 3 łyżki mąki, razem miksujemy. Przelewamy do pokrojonego kurczaka mieszamy i smażymy na oleju tak jak placki ziemniaczane, wielkość wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy