Pulpety z indyka zapiekane w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rewelacyjne pulpety z indyka zapiekane w sosie pomidorowym. Dla małych i dużych smakoszów. Idealne danie obiadowe i nie tylko.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g mięsa mielonego z indyka
    10 dag sera żółtego tartego
    3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
    1/2 drobno posiekanej cebuli
    2 łyżki płatków owsianych (ale nie trzeba)
    Sól i pieprz do smaku
    2 łyżki musztardy delikatesowej
    2 łyżki ketchupu
    500 ml przecieru pomidorowego

Pulpety z indyka zapiekane w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do miski przekładam ser,mięso,natkę,cebulę,przyprawy, sosy, płatki. Mieszam ręką dokładnie.
    2. Z mięsa formujemy pulpeciki.
    3.pulpeciki przekładam do naczynia do zapiekania .
    4. Gotowe pulpeciki zalewam przecierem pomidorowym , siłę i pieprzę,na wierzch posypuję serem żółtym.
    5.pieke ok 35 min w 200 stopniach ,nie przykrywam.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy