Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym z gniocchi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Sos pieczarkowy z pulpetami możemy odmienić za sprawą dodatków. Zamiast ziemniaków, makaronu czy ryżu podajmy go z ziemniaczanymi gnocchi - smakuje wtedy doskonale:).

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Pulpety:
    500 g mięsa mielonego drobiowego
    1 cebula
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    olej

    Sos:
    500g pieczarek
    2 cebule
    2 łyżki śmietany 18%
    sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
    natka pietruszki do dekoracji

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym z gniocchi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia
  • 2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do pulpetów. Smażymy do odparowania wody.
  • 3. Do garnka dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy