Przysmak z mielonego boczku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przysmak z mielonego boczku

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na dwie sztuki

    boczek surowy chudy 1 kg
    udko z kurczaka 1 sztuka
    jajka 3
    vegeta 2 łyżki
    sól, pieprz
    bułka tarta 4 łyżki
    włoszczyzna

Przysmak z mielonego boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Z włoszczyzny ugotować wywar, doprawić. Boczek i mięso drobiowe zmielić, dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy. Masę mięsną dokładnie wymieszać, podzielić na dwie części i uformować rulony. Gazę lub bawełnianą ścierkę zawinąć na końcach. Mięso włożyć do wywaru i gotować do godziny na małym ogniu. Po wystudzeniu zdjąć gazę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy