Przekąska wielkanocna

  • wyświetlono: 560 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Fajna przekąska na wielkanocny stół

lenab

Składniki

8 ugotowanych jajek
mąka
1 surowe jajko
bułka tarta
olej
3 łyżki majonezu
2 łyżki ogórków konserwowych
1 łyżka musztardy
papryka ostra mielona
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Przekąska wielkanocna

  • 1. Ugotowane jajka obrac przekroić na połówki wydrążyć żółtka same białka opanierować w mące, rozbełtanym jajku ( do jajka dodać troche przypraw ) i bułce tartej, smażyc na patelni przez chwile na złoty kolor.
    Do miski dać wydrążone żółtka ,ogórki pokrojone w drobną kostkę, majonez ,musztarde i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
    Na usmażone białka nakładać łyżeczką masę można posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórkowa przekąska

Dodane przez: Marija 1958

Ogórkowa przekąska

Bardzo proste w wykonaniu.Doskonałe...

paluchy gotowe do zjedzenia

Dodane przez: bieniaszka

Francuska przekąska

Doskonale się sprawdzają na imprezie....

image-0dr4i24

Dodane przez: LenaGotuje

Przekąska z ciecierzycy

Fajna lekko chrupiąca przekąska,...

ser mozzarella, pomidory, bazylia, łosoś, ser holenderski, bagietka czosnkoa

Dodane przez: agnieszkaglg

Przekąska mozzarella i łosoś

Przekąska na różne imprezy dla...

Ogórkowa przekąska

Dodane przez: Jaga85

Ogórkowa przekąska

Proste w wykonaniu, efektowne wizualnie....

Jajeczna przekąska

Dodane przez: Jaga85

Jajeczna przekąska

Ciasto francuskie uwielbiam za...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE