Przekąska wielkanocna

0 (0 ocen)

Fajna przekąska na wielkanocny stół

Składniki:

  • 8 ugotowanych jajek
    mąka
    1 surowe jajko
    bułka tarta
    olej
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki ogórków konserwowych
    1 łyżka musztardy
    papryka ostra mielona
    sól
    pieprz

Przekąska wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obrac przekroić na połówki wydrążyć żółtka same białka opanierować w mące, rozbełtanym jajku ( do jajka dodać troche przypraw ) i bułce tartej, smażyc na patelni przez chwile na złoty kolor.
    Do miski dać wydrążone żółtka ,ogórki pokrojone w drobną kostkę, majonez ,musztarde i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
    Na usmażone białka nakładać łyżeczką masę można posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy