Powidło truskawka-rabarbar

  • wyświetlono: 197 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepyszne powidła z truskawek z rabarbarem do wykorzystania w okresie jesienno-zimowym. Cudowne przedłużenie lata!

euphoriaa33

Składniki

1 kg truskawek
1 kg rabarbaru
1,2 kg cukru
1 cytryna

Sposób przygotowania przepisu:

Powidło truskawka-rabarbar

  • 1. Rabarbar oczyść i pokrój na niewielkie kawałki. Zasyp cukrem i odstaw na 2 godziny. Następnie zagotuj i duś przez 10 minut. Truskawkę umyj, jeśli są duże - przekrój na pół i wrzuć do rabarbaru. Gotuj kolejne 20 minut, cały czas mieszając. Parę minut przed końcem gotowania dodaj sok z cytryny. Rozlej gorące powidło do słoiczków, zakręć i przewróć. Odstaw do ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakipowidłaRabarbardżemtruskawkaPrzetworypowidłodomowe_przetworysłodkie_przetworydżem_truskawkowy_rabarbarowy

Komentarze

Podobne przepisy

image-1na6c05

Dodane przez: aniołek19

Powidła śliwkowe bez mieszania

Doskonały sposób na powidła dla...

Domowe powidła śliwkowe

Dodane przez: akrobatka22

Domowe powidła śliwkowe

Uwielbiam czas na domowe przetwory!...

Czekośliwka

Dodane przez: joanna30

Czekośliwka (powidła z czekoladą)

Powidła śliwkowe z dodatkiem czekolady...

image-24tjmra

Dodane przez: izaa_a

śliwkowe powidła....

bardzo smaczne powidła

image-0f9oenv

Dodane przez: JulkaTomeczek

Powidła śliwkowe

Domowe powidła są pracochłonne...

Powidła ze śliwek

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Powidła śliwkowe

Nie którzy męczą się z robieniem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE