Powidło wieloowocowe.

4.5 (166 ocen)

Pyszne i pachnące owocami powidło.

Składniki:

  • 2 kg śliwek węgierek
    2 kg gruszek
    2 kg jabłek
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Powidła

Powidło wieloowocowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki wypestkować.Jabłka i gruszki obrać usunąć gniazda nasienne ,pokroić w kostkę.
  • 2. Wszystkie owoce dać do garnka i dusić,gdy odparujemy nadmiar soku wsypać dowolną ilość cukru.Ilość cukru zależy od tego jak słodkie mamy owoce.
  • 3. Smażymy na wolnym ogniu cały czas mieszając,aż będzie gęste.
  • 4. Usmażone powidło przekładamy do słoiczków ,zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Jabłka Owoce Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować