Potrawka z fasoli szparagowej

3 (1 ocen)

  • 20 min

Bardzo lekkie sezonowe danie.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg żółtej i zielonej fasolki szparagowej
    3 cebule
    3łyzki przecieru pomidorowego
    olej
    0,5 kg.kiełbasy lenczowej
    2 papryki czerwone
    sól
    cukier
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty
    liść laurowy
    pieprz ziołowy

Potrawka z fasoli szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obrać, pokroić na małe kawałki i ugotować w osolonej wodzie.Kiełbase zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do odsączonej fasoli. Cebulę drobniutko posiekać i usmażyć na oleju, dodać do fasoli. Paprykę również drobno poszatkować i dodać. Postawić potrawę na gaz i smażyć mieszając.Podlac szklanka wody i dodawac kolejno wszystkie składniki:koncentrat,cukier, sól do smaku, ziele, pieprz i listek. Całośc chwile gotowac i dokładnie wymieszac.

Porady

Mozna spozywac na ciepłio z ryzem lub ziemniakimi oraz na zimno jako przystawka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy