Potrawka "na winie"

0 (0 ocen)

  • 40 min

Potrawka "na winie" - co się nawinie, to wrzucam do garnka :)

  • 40 min

Składniki:

  • 4 ziemniaki,
    2 cebule,
    kawałek kiełbasy cienkiej (w zależności od upodobania)
    4 pieczarki
    1 mała papryka
    olej do smażenia
    łyżeczka koncentratu pomidorowego,
    sól, pieprz, vegeta

Potrawka "na winie" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0bv7ndx 1. Pieczarki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podsmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem soli lub vegety. Ziemniaki obrać, pokroić w małą kostkę i wstawić do zagotowania. W tym czasie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i kiełbaskę. Do gotujących się ziemniaków dodać paprykę pokrojoną w kostkę (lub startą ta tarce) Na koniec, gdy wszystko będzie miękkie dodać pieczarki oraz kiełbaskę z cebulką. Zaprawić całość łyżeczką koncentratu pomidorowego i doprawić do smaku.

Porady

Do dania "na winie" można dodawać co się nam nawinie, np startą marchewkę, cukinię itp.

Komentarze

Podobne przepisy