POMIDOROWA W WYDANIU CAPPUCINO

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pomidorówka uwielbiana przez dzieci w nowym włoskim wydaniu. Polecam każdemu!

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 l bulionu warzywnego
    3 marchewki
    1 pomarańcza
    1 łyżeczka skórki pomarańczowej
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    cynamon
    500 g przecieru pomidorowego
    śmietana 18%

Pomidorowa w wydaniu cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać i pokroić w grubsze części. Na rozgrzanym oleju podsmażyć ją. Pomarańczę obieramy i kroimy w mniejsze części. Dodajemy do marchewki. Wlewamy przecier pomidorowy oraz skórkę pomarańczy. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy aż marchewka będzie miękka.

    Zupę blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. Gotujemy jeszcze ok 10 minut aby smaki przegryzły się.

    Śmietanę 18% ubijamy. Zupę podajemy ze śmietaną i opcjonalnie skórką z pomarańczy lub cytryny.

Komentarze

Podobne przepisy