Policzki wołowe z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Policzki to mało popularne mięso, ale bardzo smaczne :)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 policzki wołowe (ok. 1/2 kg)

    1 cebula

    30 dkg boczniaków

    Vegeta do mięs

    obsypka maspolanka

    1 łyżka maggi

    1 łyżka soku z cytryny

    mąka

    3/4 szklanki białego wina

Policzki wołowe z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Policzki wołowe pokroić na mniejsze kawałki, obsypać przyprawami i skropić maggi i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć. Przełożyć do naczynia do zapiekania, wrzucić pokrojoną cebulę, podlać winem, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na półtorej godziny. Dodać pokrojone boczniaki i piec jeszcze pół godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy