Placuszki z jabłek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Słodkie i pyszne placuszki

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 średnie jabłka
    3 jajka
    3/4 szklanki mleka
    1 łyżka erytrolu lub cukru
    8-9 łyżek mąki orkiszowej jasnej lub pszennej
    2 łyżki oliwy z oliwek

Placuszki z jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki z jabłek 1. Jabłka myjemy, kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Dodajemy jajka i mieszamy całość blenderem.
    Cały czas mieszając stopniowo dodajemy mleko. Na koniec dodajemy erytrol oraz mąkę. Ciasto odstawiamy na 5- 10 minut. Po tym czasie dodajemy oliwę, mieszamy i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy