Placuszki kukurydziane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis na szybką kolację

  • 30 min

Składniki:

  • 1 jajko
    200 ml mleka
    100 g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    85 g kukurydzy w puszce
    4 łyżki startego sera cheddar
    1 łyżeczka świeży szczypiorek
    2 łyżeczki oleju słonecznikowego

Placuszki kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszaj jajko i mleko w małej misce. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i ubijaj, aż będzie gładkie. Dodać kukurydzę, ser i szczypiorek.
    Rozgrzać olej na patelni z grubym dnemna średnim ogniu. Kłaść po 1 łyżeczce ciasta i smażyć przez 1-2 minuty z każdej strony, aż placuszki zrobią się złote. Osuszyć na papierze kuchennym i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy