Placki ziemniaczane z rzodkiewką z dodatkiem natki pietruszki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Są chrupiące i smakują wybornie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ziemniaki ½ kg
    Otręby pszenne ½ szklanki
    Bułka tarta 4 łyżki
    Jajka 2 szt.
    Cebula biała ½ szt.
    Sól i pieprz do smaku
    Zioła prowansalskie do smaku (szczypta)
    Olej do smażenia
    Natka pietruszki ½ pęczka

Placki ziemniaczane z rzodkiewką z dodatkiem natki pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z cebulą, dodać otręby , wbić jajka, wsypać bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą, ziołami i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z kwaśną śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy