Placki ziemniaczane z kremem czosnkowym

0 (0 ocen)

placki ziemniaczane z koncentratem pomidorowym i ....

Składniki:

  • ziemniaki - 2 kg
    cebula - 2 szt
    koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
    jajka -2-3 szt
    mąka pszenna - 1/2 szkl
    sól
    pieprz
    papryka mielona
    tłuszcz
    śmietana gęsta
    czosnek -2 ząbki
    zioła prowansalskie

Placki ziemniaczane z kremem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebule obrać i zetrzeć także na tarce z drobnymi oczkami. Następnie dodać koncentrat , jajka i mąkę oraz przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Łyżką formujemy niewielkie placuszki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    Śmietanę mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, solą i ziołami prowansalskimi. Podajemy z plackami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy