Placki warzywne z czarnuszką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To smakowite uzupełnienie obiadu, ale można też podać jako samodzielne dania najlepiej z mięsem i surówką. Czarnuszka dodaje wspaniałego smaku i aromatu. Pokochacie ten oryginalny smak.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kilka dużych ziemniaków

    cukinia

    Papryka czerwona

    Papryka zielona

    2 cebule

    Pół korzenia selera korzeniowego

    Kilka pieczarek marynowanych

    Kilka łyżek czarnuszki

    2 jaja

    2 łyżki octu

    Pół szklanki mąki pszennej

    Sól, pieprz

    olej

Placki warzywne z czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, cukinie obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę,paprykę , pieczarki, pokrój na drobne kawałki i dodaj do reszty składników. Selera zetrzyj na tarce o bardzo drobnych oczkach i dodaj wraz z jajkami, octem i mąką dorzuć do pozostałych warzyw. Przypraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Na rozgrzany olej kładź porcje ciasta. Smaż na złoty kolor z obu stron

Komentarze

Podobne przepisy