Takie bułki można przygotować wcześniej i zapakować do piknikowego kosza, ale można też zaraz przed posiłkiem na pikniku.
Łatwy
Składniki:
- długie bułki grahamki: 3 sztuki
- biała cienka kiełbasa: 3 sztuki
- pomidor (duży i mięsisty): 1 sztuka
- kiszony ogórek: 3 sztuki
- cebula: 0.5 sztuki
- rzodkiewka: 5 sztuk
Piknikowe buły - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę ponacinać i zrumienić na grillu.
Bułki naciąć, ale uważać, aby nie przeciąć do końca.
Pomidory pokroić w plastry, a cebulę i ogórka w piórka.
2.Na dole bułek ułożyć plastry pomidorów na nich ułożyć gorącą kiełbasę i posypać ją piórkami cebuli i ogórka oraz plasterkami rzodkiewki.
Komentarze