Pikantne warzywa z tofu

  • wyświetlono: 484 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne i bardzo pikantne warzywa z tofu to świetny pomysł na kolacje. Ten pomysł dobrze sprawdzi się jako dodatek do obiadu.

  • 15min

Składniki

Składniki na 2 porcje:
- mieszanka warzyw - 450 g - ja użyłam mieszanki meksykańskiej
- tofu - 1/2 kostki - ja użyłam 1/4 tofu wędzonego i 1/4 kostki tofu naturalnego
- olej - 1 łyżeczka
- mieszanka słonecznika z chilli - 3 czubate łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Pikantne warzywa z tofu

  • image-191m65c1. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, wrzucamy warzywa i smażymy. Tofu kroimy w kostkę. Gdy płyn z warzyw odparuje, dodajemy tofu i mieszankę. Całość mieszamy i trzymamy na ogniu od minuty. Potrawy nie przyprawiałam ponieważ mieszanka zawiera w sobie dużo ciekawych przypraw, które wystarczająco, jak dla mnie, dopełniają smak. Smacznego:)

Porady

zamiast słonecznika z chilli można dodać parę kropel tabasco.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiatasłoneczniktofuolejmieszanka warzyw

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlety z tofu wędzonego

Dodane przez: Di bloguje

Kotlety z tofu wędzonego

Kotlety z tofu wędzonego to idealna...

Szpinakowo makaronowy torcik z tofu

Dodane przez: mysza75

Szpinakowo makaronowy torcik z tofu

Torcik powstał z mojej inwencji....

Warzywa z rękawa

Dodane przez: JustKuchcik

Warzywa z rękawa

Warzywa w sosie myśliwskim, pieczone...

Kaszotto z dynią i tofu

Dodane przez: mysza75

Kaszotto z dynią i tofu

Lekki i zdrowy obiad z dynią i...

Warzywa z kaszą quinoa

Dodane przez: bogusia82

Warzywa z kaszą quinoa

To smaczne i sycące danie przygotowałam...

Kotleciki z tofu i indykiem

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Kotlety z tofu i indykiem

Bardzo delikatne i smaczne kotleciki....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE