Pierś w sosie szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Pierś w aromatycznym sosie śmietankowym ze szpinakiem.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Pierś z kurczaka
    Serek topiony ziolowy
    Sól, pieprz
    Bekon wędzony
    Szpinak
    Ryż z warzywami
    Słodka śmietana
    Cebula
    Czosnek

Pierś w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bekon kroimy w słupki i podsmażamy łącznie z cebulą i czosnkiem. Na tej samej patelni podsmażyć pierś pokrojoną w kwadraty. Dodać bekon do kurczaka. Zalać śmietaną i dodać świeży szpinak oraz połowę serka topionego.Dusic pod przykryciem dopóki nie zgestnieje sos. Doprawić solą i pieprzem. Ryż ugotować wedle opisu na opakowaniu i podawać. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy