PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pierś indycza z warzywamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/70/d21d370f3eb1e078b8f7df1975447a0c5f1636b3.jpeg16001200http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/piers-indycza-z-warzywami-2
50 dag piersi z indyka
20 dag mrożonej cienkiej zielonej fasolki szparagowej odmiany Princessa
10 dag cukinii
1 spora biała papryka
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
łyżka suszonej papryki w płatkach
sól
pieprz
słodka papryka suszona
Sposób przygotowania przepisu:
Pierś indycza z warzywami
1.
Pierś opłukałam, osuszyłam i pokroiłam w plastry. Każdy kawałek lekko rozklepałam tłuczkiem i oprószyłam solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
2.
Paprykę umyłam, usunęłam gniazdo nasienne i białe błonki, pokroiłam w ćwiartki, a każdą ćwiartkę w paseczki.
3.
Cukinię umyłam i pokroiłam w nieduże kawałki.
4.
W rondlu rozgrzałam olej. Każdy kawałek mięsa obsmażyłam z obu stron.
5.
Do rondla dołożyłam najpierw paprykę i zamrożoną fasolkę, podlałam niewielką ilością wody, a kiedy fasolka zwiotczała, dołożyłam cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę w płatkach.
6.
Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
7.
Dusiłam pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości warzyw.
8.
Danie podałam z ryżem ugotowanym z dodatkiem kostki bulionowej do makaronu, ryżu i ziemniaków.
Porady
Sos można zagęścić niewielką ilością mąki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze