Pierogi zebry z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podzielić składniki ciasta na połowę. Do jednej dodać kakao i dodatkowo 2 łyżki wody. Druga będzie jasna. Wyrobić ciasto i rozwałkować nadając taki sam kształt.
2.Posmarować ciasto wodą i przykryć dokładnie drugim. Wyrównać tak aby nie było pęcherzyków powietrza. Posmarować wodą i ściśle zrolować.
3.Zawinąć ciasto w ściereczkę i odstawić na jakieś 10minut. Ciasto trochę rozciągnąć, jak przy robieniu kopytek. Kroić na 5mm krążki.
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać cukry i połowę jagód- dobrze wymieszać. Wsypać resztę jagód i wymieszać delikatnie. Niewielką ilość farszu wykładać na rozwałkowane krążki. Pierogi ugotować w lekko osolonej wodzie. Smacznego!
Komentarze