Pierogi z farszem mięsno-serowym z wstawką na parze

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pierogi są smaczne i bardzo syte

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg mąki
    3 jajka
    woda (tyle ile zabierze ciasto)
    0,5 kg mięsa gulaszowego
    2 cebule
    30 dag mięsa w całości łopatki
    sól
    pieprz
    30 dag sera żółtego

Pierogi z farszem mięsno-serowym z wstawką na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zdj 1. Z mąki jajek wody robimy ciasto tak jak na pierogi. 2 cebule podsmażamy na tłuszczu razem z mięsem gulaszowym doprawiamy solą i pieprzem. Po ostygnięciu mielimy przez maszynkę do mięsa, ser żółty mielimy na tarle. Wszystkie składniki mieszamy.
  • zdj 2. Mięso z łopatki kroimy na cienkie paski i podsmażamy na tłuszczu
  • zdj 3. Z ciasta wykrawamy kółka, nakładamy farsz, do środka wkładamy kawałek mięsa.
  • zdj 4. Lepimy pierogi.
  • zdj 5. Gotujemy w parowarze przez ok. 20 min. Po wyciągnięciu polewamy podsmażoną cebulą.

Porady

Można pić z barszczem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy