Piekielna pierś

0 (0 ocen)

Pierś z kurczaka faszerowana papryczką chilli ze słodkiej zalewy oraz papryczkami węgierskimi z zalewy. Takie mięsko zjedzą tylko fanatycy ostrych smaków

Składniki:

  • 1 spora pojedyncza pierś z kurczaka
    2 papryczki chilli ze słodkiej zalewy
    ok 4-6 papryczek węgierskich z zalewy
    250 ml piwa jasnego

Piekielna pierś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W piersi ostrym nożem wytnij kieszonkę.
  • 2. Z papryczki chilli odetnij końcówki, do środka wsadź zielone paprczki węgierskie.
  • 3. Nafaszerowane papryczki chilli włóż do kieszonki w piersi.
    Otwór kieszonki zepnij wykałaczkami
  • 4. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej piwem
    Piecz w 185 stopniach ok 50 min. Co jakiś czas polewając mięso piwem

Komentarze

Podobne przepisy