Pieczony schab z grzybami i kozim serem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bajecznie proste, a w smaku...wyborne. Uwielbiamy grzyby i, jak co roku, mnóstwo ich zbieramy. Suszymy, słoikujemy i mrozimy. Tutaj w połączeniu ze schabem (można użyć też karkówki) i kozim serem tworzą trio idealne.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe (o grubości 15 mm)
    przyprawa do mięs
    200 g mrożonych grzybów (podgrzybki)
    1 duża cebula
    1 łyżka masła
    majonez
    ketchup
    twardy ser kozi

Pieczony schab z grzybami i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety oprószamy przyprawą do mięs. Układamy na blaszce.

    Grzyby (rozmrożone-najlepiej przełożyć do rondelka i odparować) smażymy na maśle z cebulą. Przekładamy na kotlety.

    Następnie na każdy dodajemy majonez ( ok. ½ łyżki) i ketchup (również ½ łyżki). Na wierzch układamy plastry sera koziego i zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy