Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pstrąg wyszedł soczysty, delikatny i aromatyczny!

  • 35 min

Składniki:

  • 2 pstrągi łososiowe (bez głów),
    2 łyżeczki masła czosnkowego,
    ok 2 łyżek tymianku suszonego,
    sól, pieprz,
    pół cytryny

Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryba musi być dokładnie oczyszczona i bez głowy!
    Każdą ze stron i środek ryby skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solidnie solą, trochę pieprzem i tymiankiem.
    Do środka wkładamy po łyżeczce masła czosnkowego
    Pieczemy w folii aluminiowej, w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy