Pieczony łosoś z masłem czosnkowo - paprykowym

  • wyświetlono: 883 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Łosoś często gości na moim stole. Zawsze w podobnej formie - pieczony w papilotach z aromatycznym masełkiem.

W_poszukiwaniu_inspiracji
  • 30min

Składniki

- 2 kawałki łososia po około 300 g każdy
- pęczek pietruszki
- 1/2 kostki miękkiego masła
- 2 ząbki czosnku
- ostra papryczka
- pieprz cytrynowy
- sól

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczony łosoś z masłem czosnkowo - paprykowym

  • 1. Masło pokroić na małe kawałki. Następnie do masła zetrzeć na drobnej tarce czosnek, dodać pokrojoną bardzo drobno papryczkę i poszatkowaną pietruszkę. Doprawić pieprzem cytrynowym i solą, wymieszać. Łososia opłukać pod bieżącą wodą. Na blasze do pieczenia ułożyć dwa duże kawałki folii aluminiowej. Na środku każdej wyłożyć po 1/4 masła i ułożyć łososia (skórą do dołu). Następnie przykryć każdy filet resztą masła, dokładnie zamknąć pakunki z folii i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 15-20 minut. Podawać z czosnkową bagietką. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośzdrowie_na_talerzupieczony

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrąg

Dodane przez: Netka

Kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym

Pyszny, delikatny pstrąg usmażony...

Pstrag z masłem czosnkowym

Dodane przez: Moonia

Pstrąg z masłem czosnkowym

Rybka jest pyszna sama w sobie

łosos pieczony

Dodane przez: Bo-Bożena

Łosoś pieczony z majonezem

Łosoś pieczony z ziołami i majonezową...

delikatna i pyszna

Dodane przez: beciiaaa

Pstrąg z masłem czosnkowo pietruszkowym z...

Bardzo smaczna , zdrowa i delikatna...

image-22um46u

Dodane przez: AgaAga

Bób z chili i masłem czosnkowym

Bób jest świetnym warzywem po które...

Pieczony łosoś w maśle limonkowo-czosnkowym

Dodane przez: igraszki losu

Pieczony łosoś w maśle limonkowo-czosnkowym

Łosoś to bardzo wdzięczna ryba,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE