Pieczona karkówka

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na aromatyczną i delikatną domową wędlinę pieczoną. Taka upieczona karkówka dobrze się kroi i wybornie smakuje. Polecam

  • 5 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg kawałek karkówki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    3 łyżki przyprawy (suszone pomidory z czosnkiem)

Pieczona karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Wkładamy do miski i na ok. 3 godziny do lodówki. Po tym czasie przekładamy karkówkę do rękawa do pieczenia (zawiązujemy) i na blaszkę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy