Pieczeń z nadzieniem chlebowym

  • wyświetlono: 169 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pieczeń jest delikatna krucha i soczysta. Jednym słowem niebo w gębie.

AgaAgnieszka
  • 100min

Składniki

1 indyk przygotowany do pieczenia
oliwa
sół
pieprz
1/2 bochenka białego chleba ( czerstwego )
2 duże posiekane cebule
100 g masła
garść posiekanych orzechów włoskich
garść posiekanej natki pietruszki
bulion drobiowy

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń z nadzieniem chlebowym

  • 1. Mięso umyj osusz natrzyj oliwą solą i pieprzem
    wstaw do lodóki.
    Cebule podsmaż na maśle. Chleb pokrój w kostkę i również podsmaż na maśle.Do pieczywa dodaj cebule orzechy posiekaną natkę pietruszki sól i pieprz.Wszystko razem podlej bulionem i wymieszaj.
    Nafaszeruj indyka zaszyj lub zapełnij wykałaczkami. Piecz pod przykryciem przez 60 minut w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach. Po tym czasie odkryj i piecz kolejne 10 minut na złocisty kolor.Wyjmij i odstaw na 10 minut, by mięso odpoczeło. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub kaszą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadindykpieczeń

Komentarze

Podobne przepisy

Chałka chlebowa z makiem

Dodane przez: Od A do Z ugotujesz

Chałka chlebowa z makiem

Chałka to rodzaj pieczywa z mojego...

brownie

Dodane przez: Ostra Na Słodko

" Brownie chlebowe z malinami "

Pyszne chlebowe brownie z dodatkiem...

Pieczarki z farszem chlebowym

Dodane przez: ajska

Pieczarki z farszem chlebowym

Bardzo proste i bardzo pyszne!

Zapiekany chleb

Dodane przez: PolskaGotuje

Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem

Pyszny czosnkowy chleb zapiekany...

Krem z pora z chlebową grzanką

Dodane przez: 2milutka

Krem z pora z chlebową grzanką

Wspaniały aksamitny krem o porowym...

bagietka czosnkowa domowa

Dodane przez: Marica738

Bagietki z nadzieniem czosnkowym

Owa bagietka ma wielu miłośników...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE