Pieczeń koperkowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wspaniały dodatek do drugiego dania.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Szynka wieprzowa 1 kg
    Serek śmietankowy 2 opakowania (po 15 dag)
    Serek topiony naturalny 4 trójkąciki
    Koperek ½ pęczka
    Boczek 15 dag
    Sól i pieprz do smaku

Pieczeń koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć, naciąć trzy paski wzdłuż do połowy głębokości. Serki śmietankowe połączyć z serkiem topionym i posiekanym koperkiem. Boczek pokroić w drobną kostkę i wysmażyć na suchej patelni. Dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć dokładnie solą i pieprzem w nacięcia nałożyć przygotowany farsz, włożyć do naczynia żaroodpornego i podlać wodą. Piec w temperaturze 180 stopni około 90 stopni, pod koniec pieczenia (30 min) przykryć folią aluminiową i dopiec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy