Szynka wieprzowa 1 kg
Serek śmietankowy 2 opakowania (po 15 dag)
Serek topiony naturalny 4 trójkąciki
Koperek ½ pęczka
Boczek 15 dag
Sól i pieprz do smaku
Pieczeń koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać, osuszyć, naciąć trzy paski wzdłuż do połowy głębokości. Serki śmietankowe połączyć z serkiem topionym i posiekanym koperkiem. Boczek pokroić w drobną kostkę i wysmażyć na suchej patelni. Dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć dokładnie solą i pieprzem w nacięcia nałożyć przygotowany farsz, włożyć do naczynia żaroodpornego i podlać wodą. Piec w temperaturze 180 stopni około 90 stopni, pod koniec pieczenia (30 min) przykryć folią aluminiową i dopiec.
Komentarze