Pieczarki zapiekane z serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moją największą pasją jest kolarstwo. Gdy nie mam treningów ani zawodów, a mama musi zostać dłużej w pracy, sam robię coś dobrego do jedzenia.

Składniki:

  • ● 1/2 kg pieczarek
    ● czerwona papryka
    ● 10 dag żółtego sera
    ● oliwa z oliwek
    ● przyprawa uniwersalna
    ● keczup

Pieczarki zapiekane z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki zapiekane z serem 1. Pieczarki oczyszczamy i odcinamy
    trzonki. Kapelusze
    układamy wierzchami do dołu
    na aluminiowej tacce.
  • Pieczarki zapiekane z serem 2. Każdą pieczarkę polewamy
    odrobiną oliwy z oliwek i oprószamy
    przyprawa uniwersalna.
  • Pieczarki zapiekane z serem 3. Paprykę myjemy, usuwamy
    gniazdo nasienne, miąższ kroimy
    w małą kostkę. Żółty ser
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Na każdej pieczarce
    układamy porcję papryki i posypujemy
    serem.
  • Pieczarki zapiekane z serem 4. Tackę ustawiamy na rozgrzanym
    grillu. Pieczemy, aż
    ser się roztopi. Podajemy
    ozdobione keczupem.

Porady

Do pieczarek możemy również dodać pokrojonego w kostkę kiszonego ogórka i pokrojoną w piórka cebulę.

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy