Pieczarki faszerowane i koperty

0 (0 ocen)

Pysznie smakuje na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • Pieczarki faszerowane:
    20 pieczarek
    1 podwójny filet z kurczaka
    250 g usmażonych pieczarek
    6 kawałków papryki konserwowej
    200 g żółtego sera
    przyprawa do kurczaka
    sól,pieprz
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    2 ciasta francuskie

Pieczarki faszerowane i koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0j9s3ml 1. Pieczarki:
    Filet pokroić w drobną kostkę,posypać przyprawą i usmażyć.Paprykę pokroić w drobną kostkę.
    Mięso,pieczarki,paprykę i starty ser wymieszać.Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem,dodać bazylię i oregano.Piec w temp.180 przez 15 min.
  • image-1hfg699 2. Koperty:
    Ciasto francuskie pokroić na 8 części nałożyć farsz,przykryć drugim ciastem pokrojonym na 8 części i zlepić brzegi.Piec w temp.180 przez ok.30 min.

Porady

Można dodać świeżą paprykę zamiast konserwowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy