Faszerowane pieczarki

  • wyświetlono: 1408 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Podaje je jako przystawkę na domowych imprezach.

Kolendra
  • 35min

Składniki

Pieczarki 10-12 sztuk
10dag żółtego sera
2 jajka na twardo
natka pietruszki
główka cebuli
3-4 ząbki czosnku
masło lub olej
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane pieczarki

  • 1. Pieczarki pozbawiany korzonków, obieramy ze skórki (do szybszego upieczenia). Korzonki kroimy w kostkę, podsmażamy z cebulą i czosnkiem. Dodajemy starte wcześniej ugotowane na twardo jaja, ser, natkę, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pieczarki. Na każdą pieczarkę kładziemy odrobinę masła lub polewamy olejem, posypujemy serem. Układamy w naczynku żaroodpornym przygotowane pieczarki, pieczemy 15-20minut we wcześniej nagrzanym piekarniku do 200 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

FASZEROWANE PIECZARKI

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: klaudia0318

Pieczarki faszerowane

Pyszna przekąska :)

Pieczarki z serkiem topionym

Dodane przez: Titka1987

Pieczarki faszerowane serkiem topionym

Ciekawy smak pieczarek połączonych...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: RedakcjaPP

Faszerowane pieczarki

Do mięs podaję nie tylko surówki....

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Gosi@

Pieczarki faszerowane

Faszerowane pieczarki z dodatkiem...

PIECZARKI FASZEROWANE

Dodane przez: majka190382

PIECZARKI FASZEROWANE

sUPER PRZEKĄSKA ZACHWYCI TWOICH...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: Agiatis

Faszerowane pieczarki

Pierwszy raz to danie zrobiłam,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.