Pesto migdalowo-orzechowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowa i szybka kuchnia?,to mozliwe,ten przepis to ma-polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • .150 gr migdalow
    .50 gr orzechow wloskich
    .1/2 szklanki cieplej wody
    .1 zabek czosnku
    .listeczki ziol ( tymianek,oregano,mieta,seler,pietruszka,pokrzywa )
    .2 lyzki oleju roslinnego ( kukurydziany )
    .sol i pieprz

Pesto migdalowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdaly i orzechy mielimy na maczke( odkladamy nieco do dekoracji ),dodajemy zabek czosnku,wode ,olej ,sol ,pieprz i miksujemy recznym blenderem wszystko na dosc gesta mase ( rodzaj gestej smietany ).
  • 2. Ziola pluczemy i kroimy drobno nozem,dodajemy do masy migdalowej ,doprawiamy do smaku.
  • 3. Jesli uznamy ze pesto jest za geste ,dodajemy nieco wody z gotujacego sie makaronu.
  • 4. Swoje pesto podalam z domowycm spagetti,posypalam pozostalym pesto i polalam niewielka iloscia oliwy z oliwek.
    Prosto,smacznie i zdrowo-polecam!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy