Penne z sosem śmietanowo -pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dobry pomysł na obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg piersi kurczaka
    30 dkg pieczarek
    500 g makaronu penne
    śmietana 400 g do zup i sosów
    pęczek natki pietruszki
    zioła prowansalskie
    1 cebula
    sól, pieprz
    puszka pomidorów

Penne z sosem śmietanowo -pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w ziołach prowansalskich i usmażyć na oleju.
    2. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w piórka i udusić na oleju z pokrojoną w kostkę cebulą.
    3. Makaron ugotować w posolonej wodzie.
    4. Do garnka włożyć pomidory, pierś, pieczarki, pokrojoną natkę pietruszki i śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć, doprawić solą i pieprzem.
    5. Gotowym sosem polać makaron.

Komentarze

Podobne przepisy