Penne z salami i serem wędzonym w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Makaron który łączy w sobie wiele smaków

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu penne ( Lubella )
    1 opakowanie salami pleśniowego
    5 plastrów sera wędzonego ok. 3 cm.
    2 duże cebule
    1 duża papryka czerwona
    1 kostka bulionu z papryką
    3 łyżki musztardy ( Krymskiej)
    sól , pieprz , chili

Penne z salami i serem wędzonym w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • salami 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

    W tym czasie:

    Kroimy salami w plasterki-podsmażamy chwilkę.
    Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę

  • ser pleśniowy 2. Smażymy wszystko ok 7 min.
    Wlewamy rozrobiony bulion.
    Czekamy aż 1/2 odparuje.
    Dodajemy pokrojony w kostkę ser , przyprawy oraz musztardę.
    Dokładnie mieszamy.

  • makaron 3. Odcedzony makaron dodajemy do składników na patelnie.
    Dokładnie mieszamy.

Komentarze

Podobne przepisy