Bardzo lekkie placuszki, idealne dla osób dbających o linię. Z samych wartościowych składników - mąki pełnoziarnistej, białek, chudej szynki, odtłuszczonego twarożku i warzyw.
Pełnoziarniste pankejki z twarożkiem i salsą ogórkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Salsa ogórkowa: Pokrój ogórki w kostkę, połącz z posiekaną cebulką i sosem vinaigrette bądź odrobiną octu, cukru, pieprzu i soli.
2.Pankejki: Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj mleko, ciągle mieszając i uważając żeby nie powstały grudki. Delikatnie wmieszaj ubite białka. Smaż placuszki na niewielkiej ilości tłuszczu lub bez tłuszczu.
3.Podawaj z dowolnym twarożkiem, polędwicą lub łososiem oraz salsą ogórkową. Całość udekoruj szczypiorkiem.
Komentarze