Pełnoziarniste marchewkowo-twarogowe bułeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, zdrowe, szybkie w wykonaniu. Smakują zarówno dorosłym jak i dzieciom.

  • 30 min

Składniki:

  • -jedno jajko
    -jedna marchewka
    -100g otrąb
    -20g mąki pełnoziarnistej
    -150g twarogu
    - płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    - przyprawy wedle uznania
    -siemię lniane

Pełnoziarniste marchewkowo-twarogowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać startą na drobnych oczkach marchewkę z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku ( ja dodałam sól, pieprz, oregano, paprykę ostrą, zioła prowansalskie). Z powstałego ciasta uformować bułeczki i ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Można posypać siemieniem lniany lub innymi pestkami lub płatkami. Piec 25min w 180*.

Porady

Przepyszne bułeczki raz. dwa znikają z talerza. Są znakomite same jak i z przeróżnymi dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy