Pęczotto z grzybami

  • wyświetlono: 67 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bezmięsna propozycja obiadowa

DSC_0795
  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

200 g kaszy pęczak
300 g odgotowanych grzybów leśnych
1 cebula
1 łyżka natki pietruszki
50 g szpinaku
2 szklanki bulionu
sól, pieprz
maggi
sos chili

Sposób przygotowania przepisu:

Pęczotto z grzybami

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić w rondlu spryskanym oliwą. Dodać grzyby, natkę pietruszki, sól, pieprz i podsmażyć całość kilka minut. Wsypać kaszę, wymieszać, wlać bulion i gotować pod przykryciem na małym ogniu aż kasza wchłonie cały płyn. Dodać opłukany szpinak, skropić maggi i sosem chili, wymieszać i dusić całość 5 minut. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzyby leśnegrzybybez mięsabezmięsnepęczakjesieńzdrowa kuchniawegez grzybamikasza pęczakpęczotto

Komentarze

Podobne przepisy

image-0hnuo20

Dodane przez: Kasia_S

Pęczotto z warzywami

bardzo sycące i smaczne danie

Pęczotto z pieczarkami

Dodane przez: Wiater Barbara

Pęczotto z pieczarkami

Pyszne, proste i niedrogie danie....

Pęczotto z pieczarkami i serami

Dodane przez: Joanna Kryla

Pęczotto z pieczarkami i serami

Danie z kaszy pęczak przygotowane...

Pęczotto z pieczarkami

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Pęczotto z pieczarkami

Wspaniały przepis na dodatek do...

Pęczotto z marchewką i groszkiem

Dodane przez: Goszka

Pęczotto z marchewką i groszkiem

Pęczotto jest to danie jednogarnkowe,...

Pęczotto z pieczonymi warzywami

Dodane przez: PolskaGotuje

Pęczotto z pieczonymi warzywami

Pyszne jako samodzielne danie,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE