Pęczotto z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wspaniały przepis na dodatek do obiadu zamiast ziemniaków.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kasza pęczak 1 szklanka
    Pieczarki świeże 25 dag
    Cebula biała 1 szt.
    Bulion warzywny 3 szklanki
    Ser żółty starty ½ szklanki
    Masło 2 łyżki
    Oliwa 3 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pęczotto z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki i rumienimy. Następnie wsypujemy kaszę i stale mieszając prażymy przez 10 minut. Po czym wlewamy bulion, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy na bardzo małym ogniu do odparowania. Na końcu dodajemy straty ser, posiekaną natkę pietruszki według upodobania , dokładnie mieszamy i podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza pęczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować