1.Zagnieść ciasto kruche na wierzch i spód i podzielić na 2. Upiec osobno po 15-20 min do zrumienienia.
2.Zagnieśc ciasto na roladki, podzielić na 2, rozwałkować cienko, posmarować powidłami i posypać orzechami zmielonymi i zwinąć roladki upiec.
3.Ugotować krem karpatkowy i po wysudzeniu zmiksować z margaryną.
4.Przygotować galaretki wg przepisu na opakowaniu.
5.Przełożenie ciasta: w blaszce układamy od dołu: ciasto kruche, połowa kremu karpatkowego, roladki, pomiędzy nimi zostawiamy puste miejsca i wkładamy tam wionogrona i zalewamy tężejącą galaretką, następnie druga połowa kremu i drugie ciasto kruche, wierzch polewamy polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi, wstawiamy do lodówki by wszystko ładnie steżało. Smacznego
Komentarze