PASTA Z OSTROBOKIEM DO KANAPEK

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna pasta z wędzonego ostroboka do pieczywa.

  • 15 min

Składniki:

  • - 1/2 wędzonego ostroboka
    - 1 cebula
    - 1/3 świeżej czerwonej papryki
    - 2 łyżki majonezu
    - szczypta pieprzu

Pasta z ostrobokiem do kanapek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa ostroboka usunąć ości (jest bardzo mało, nie ma drobnych).
    Pokroić drobno.
  • 2. Cebulę obrać i drobno pokroić.
    Paprykę opłukać, usunąć gniazdo nasienne i drobno pokroić.
    Do ryby dodać cebulę, paprykę, szczyptę pieprzu i majonez.
    Zmiksować blenderem na gładką pastę.
  • Pasta z ostrob 3. Pastę smarujemy na kanapki i podajemy z ogórkiem kiszonym lub zielonym, z pomidorem i listkiem kruchej sałaty.

Porady

Do pasty możemy dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego, lub chrzanu, a także inne przyprawy według własnego pomysłu i smaku..

Komentarze

Podobne przepisy