Pasta z foli (wege smalec)

  • wyświetlono: 74 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna pasta na kanapki, zrobiona z fasoli, tofu oraz cebulki.

IMG_20200519_112552
  • 10 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

puszka białej fasoli,

50 g tofu naturalnego,

pół cebuli,

sól, pieprz ziołowy, ostra papryczka lub chilli w proszku,

łyżka oleju,

łyżka masła

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z foli (wege smalec)

  • 1. Cebulę kroimy w bardzo małą kostkę, podsmażamy na maśle.

    Fasolę odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem lub za pomocą praski do ziemniaków.

    Tofu kroimy w bardzo małą kostkę.

    Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy olej oraz po szczypcie soli, pieprzu i papryczki. Mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

fasolaśniadaniefitpasta na kanapkipasta z fasoliwege smalec

Komentarze

Podobne przepisy

Smalec z opieńkami.

Dodane przez: Ela Ślązak

Smalec z opieńkami

Inna alternatywa smalcu, z sezonowymi...

s

Dodane przez: sylwin03

Smalec z fasoli

Zapraszam po przepis na dietetyczny...

Smalec z pieczarkami

Dodane przez: mariosylwia

Smalec z pieczarkami i cebulą

:-) Gorąco polecam (-:

Smalec z czerwonej fasoli

Dodane przez: Di bloguje

Smalec z czerwonej fasoli

To propozycja nie tylko dla miłośników...

Humus.

Dodane przez: Di bloguje

Humus - pasta z ciecierzycy

Hummus, czyli pasta z ciecierzycy....

Wegański smalec

Dodane przez: Bilcia

Wegański smalec z fasoli

Zdrowa alternatywa dla zwykłego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE