Pasta z foli (wege smalec)

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna pasta na kanapki, zrobiona z fasoli, tofu oraz cebulki.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka białej fasoli,

    50 g tofu naturalnego,

    pół cebuli,

    sól, pieprz ziołowy, ostra papryczka lub chilli w proszku,

    łyżka oleju,

    łyżka masła

Pasta z foli (wege smalec) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w bardzo małą kostkę, podsmażamy na maśle.

    Fasolę odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem lub za pomocą praski do ziemniaków.

    Tofu kroimy w bardzo małą kostkę.

    Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy olej oraz po szczypcie soli, pieprzu i papryczki. Mieszamy.

Komentarze

Podobne przepisy