Wege paprykarz bez ryby

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Wegetariańskie danie nie muszą być wcale nudne!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ½ szklanki ryżu
    2 marchewki
    2 cebule
    4 łyżeczki przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka wędzonej papryki
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    sos sojowy do smaku, pieprz
    2 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Paprykarz Przekąski

Wege paprykarz bez ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w 1 szklance wody i wystudzić. Marchewkę zetrzeć a cebule pokroić w drobną kostkę. Usmażyć do miękkości na oleju wraz z liściem laurowym i zielem. Wyjąć zioła i zmiksować blenderem. Dodać ryż i pozostałe składniki. Wymieszać i doprawić do smaku solą, bądź sosem sojowym i pieprzem

Porady

Najlepiej smakuje schłodzone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować