PASTA Z CZERWONEJ SOCZEWICY – idealna do kanapek i naleśników

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest idealnym pomysłem do kanapek, jak i nadziewania naleśników czy też omletów.Idealna na śniadanie i kolację!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * czerwona soczewica – 1 szkl
    * duża marchew – 1 szt
    * korzeń selera – 1 szt
    * słodka papryka – 1 łyżeczka
    * curry – 1 łyżeczka
    * czosnek – 2 ząbki
    * olej kokosowy do smażenia
    * sól, pieprz

Pasta z czerwonej soczewicy – idealna do kanapek i naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy.

    Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, przesmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy startą marchew i korzeń selera.

    Smażymy na niewielkim ogniu aż wszystkie składniki połączą się tworząc pastę.

    Doprawiamy słodką papryką, curry, solą i pieprzem.

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy