Pasta z bobu z ziołami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna, kremowa pasta do pieczywa. Świetnie smakuje z pomidorem, na świeżym pieczywie.

  • 10 min

Składniki:

  • 300 g ugotowanego, obranego bobu
    4 łyżki oleju rzepakowego
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka posiekanego tymianku
    1 łyżka posiekanej bazylii
    sól morska (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)

Pasta z bobu z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bobu dodać olej, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła i zmiksować wszystkie składniki za pomocą blendera na gładką pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy