Pasta z bakłażana

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polecam pastę warzywną na kolację.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 bakłażan
    1 cebula
    1/2 pęczka selera naciowego
    sól.pieprz

Pasta z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan umyć, wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 20 min. Wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Cebulę obrać , posiekać. Seler naciowy umyć, oczyścić z włókien, pokroić i połączyć z cebulą. Upieczony bakłażan przeciąć na pół, wydrążyć łyżką miąższ i razem z cebulą, selerem zmiksować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Porady

Pasta z bakłażana sprawdzi się jako nadzienie do jajek na twardo. Należy wtedy wzbogacić o żółtko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy