Pasta kanapkowa z pieczonym łososiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Uwielbiam łososia jurajskiego. Ostatnio często gości na moim stole. Pasta powstała z resztek upieczonego na obiad łososia.

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 200-300g upieczonego, obranego ze skóry i ości łososia
    dymka ze szczypiorkiem
    kilka gałązek koperku i natki pietruszki
    4 ugotowane na twardo jajka
    awokado
    papryka ramiro
    2 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy
    sól morska
    pieprz kolorowy

Pasta kanapkowa z pieczonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ryby dodajemy pokrojone w kostkę awokado, dymkę, paprykę, jajka i posiekane zioła, a następnie mieszamy z majonezem i musztardą. Doprawiamy do smaku solę i pieprzem. Pastę podajemy z podpieczonym w tosterze chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy