Pasta kanapkowa z cielęciny

0 (0 ocen)

  • 15 min

Gotując rosół niejednokrotnie mamy problem co zrobić z mięsem, na którym go przyrządzamy – zróbmy pastę! : ) Nie lubię kupnych pasztetów, wolę takie domowe smarowidło do kanapek :)

  • 15 min

Składniki:

  • 100 gram cielęciny z rosołu
    3 jajka
    1 czerwona cebula
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz

Pasta kanapkowa z cielęciny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną w rosole cielęcinę kroimy na grubsze kawałki, natomiast jajka gotujemy na twardo. Mięso rozdrabniamy blenderem razem z majonezem, a następnie dodajemy obrane jajka oraz cebulę. Gdy wszystkie składniki utworzą gładką, jednolitą pastę doprawiamy ją do smaku. Tak przygotowaną pastą smarujemy świeże pieczywo, smakuje lepiej jak najlepszy pasztet : )

Porady

Mięso i jajka powinny być ostudzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy