Pasta jajeczna z awokado

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie sprawdza się, jako pasta kanapkowa, która urozmaici śniadanie lub kolację.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
    1 dojrzałe awokado
    Pół pęczka natki pietruszki
    1 ząbek czosnku
    2-3 łyżki majonezu
    Sól, pieprz

Pasta jajeczna z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekrawamy na pół, wyjmuję pestkę i przy pomocy łyżki wyjmujemy jego miąższ ze skórki. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki myjemy i siekamy.
    Miąższ awokado rozrabiamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodajemy jajka, natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy