Zdrowa pasta do smarowania pieczywa z cennymi składnikami awokado i z dodatkiem tuńczyka to doskonała energia na rozpoczęcie dnia. Polecam z chrupkim razowym pieczywem.
20 min
Składniki:
5 jaj
1 dojrzałe awokado
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
½ cebuli czerwonej
1 ząbek czosnku
Pęczek natki pietruszki
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z limonki
Biały pieprz do smaku
Sól do smaku
Pasta jajeczna z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, miąższ rozdrabniamy widelcem, skrapiamy sokiem z limonki aby nie ściemniał, jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce, cebulę siekamy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę , wszystkie składniki łączymy w miseczce, doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem, dodajemy jogurt mieszamy, układamy pastę na kromeczkach posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki.
Komentarze