Pasta jajeczna z awokado

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowa pasta do smarowania pieczywa z cennymi składnikami awokado i z dodatkiem tuńczyka to doskonała energia na rozpoczęcie dnia. Polecam z chrupkim razowym pieczywem.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jaj
    1 dojrzałe awokado
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    ½ cebuli czerwonej
    1 ząbek czosnku
    Pęczek natki pietruszki
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka soku z limonki
    Biały pieprz do smaku
    Sól do smaku

Pasta jajeczna z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, miąższ rozdrabniamy widelcem, skrapiamy sokiem z limonki aby nie ściemniał, jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce, cebulę siekamy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę , wszystkie składniki łączymy w miseczce, doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem, dodajemy jogurt mieszamy, układamy pastę na kromeczkach posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy